• Boka demo
  • |
  • 08-517 150 00
  • |
  • info@itgroup.se

Rapport och Analys

Analysera din verksamhet

Budget Tracker innehåller att antal funktioner för att analysera data. Utöver dessa erbjuds ett separat BI system för rapporter och analyser som är integrerat med ett par affärssystem, och har hjälpt tusentals företag i ett femtiotal länder.

Utvecklingen görs enkelt via ett guidebaserat tillvägagångssätt för att skapa rapporter, som också kan distribueras till olika användare. Funktioner hjälper användaren att ta fram utvalt data ur affärssystemet utan att användaren behöver vara programmerare, d.v.s systemet gör SQL-frågorna åt användaren. Användaren blir således fri att söka ut data och skapa rapporter. Man uppnår helt enkelt improviserad rapportering/analys utan tidigare teknik/designkunskap.

För de användare som vill gå längre än så och har teknisk kunskap, finns även möjligheter att ta ut fler varianter av data och koppla mot andra databaser än affärssystemet. 

Data/information kan åskådliggöras på skärmen för enkla utskrifter, som grafer eller Pivottabeller, men även importeras i exempelvis Excel, PDF och Word. Det finns även ett eget rapportverktyg – ett mycket lättanvänt och användarvänligt rapportverktyg för att skapa en ”pappersrapport”. Detta sker med hjälp av användarvänliga ”Wizards”. Det är enkelt att fram ekonomiska rapporter och analyser, säljstatistik, lagerstatistik, leverantörsstatistik, inköpsstatistik, projektstatistik, e t c från affärssystemet.

I analysverktyget finns även verktyg för att skapa ”dash-boards” med ”drill-down”-funktioner, vilket möjliggör att man t ex kan börja med att titta övergripande på en säljavdelning och sedan ”borra” sig ner och titta på en enskild säljare och vidare ner på produktnivå och fakturor.

Ett mycket enkelt och användarvänligt men samtidigt avancerat verktyg som tar fram information från olika databaser.

Ni uppnår ett komplement till affärssystemets egna rapportgenerator och andra mer tungrodda BI verktyg.

BOKA DEMO

Genom att skicka detta meddelande samtycker du till att vi tar del av de personliga uppgifter du valt att delge.